Wildhood Foundation

Wildhood Foundation grundades 2016 som en reaktion mot den omfattande tjuvjakten på och illegala handeln med vilda djur i Afrika. Stiftelsens syfte är att bidra till ett effektivt skydd av vilda djur i några av södra Afrikas mest drabbade områden. Målsättningen är att bevara våra mest hotade arter och ekosystem för kommande generationer.

Wildhoods uppdrag är att:

  • Samla in medel för att stödja utvalda insatser som på plats i Afrika skyddar vilda djur
  • Öka kännedomen om tjuvjakt och illegal handel
  • Påverka opinion och lagstiftning genom debatt och policyarbete

Stiftelsens grundare Filippa Tarras-Wahlberg reste till Afrika för första gången på egen hand 2003 för att arebta volontärt på ett reservat för föräldralösa schimpansungar i Kenya.

”Det var inte svårt att bli förälskad i Afrika. Jag minns hur det var att vakna till att solen gick upp över det vackra landskapet vid foten av Mount Kenya, med elefanter, noshörningar, lejon och giraffer runt husknuten. Jag hade privilegiet att få jobba med schimpanser, en unik upplevelse som jag bär med mig för resten av livet. De fyra små schimpanserna jag tog hand om hade blivit räddade från den illegala handeln efter att deras familjer skjutits i regnskogen. Det är en grym verklighet och vår generation bär ett ansvar att göra vad vi kan för att skydda de vilda djurpopulationer som finns kvar på vår planet, innan det är för sent!”

Filippa Tarras-Wahlberg, Wildhood Foundation

Stöd Wildhoods arbete här! 

 

Team Wildhood

Filippa Tarras-Wahlberg

Filippa Tarras-Wahlberg

Grundare & Verksamhetschef
filippa(at)wildhood.org
+46 (0) 72 449 1500

 

Fanny Wiseby

Fanny Wiseby

Sponsring & Partnerskap (arbetar ideellt)

 

Dr Christina Geijer

Dr Christina Geijer

Policyrådgivare (arbetar ideellt)