Idag den 31 december 2017 träder äntligen förbudet mot legal elfenbenshandel i kraft i Kina!

Detta är det största, enskilda steget för att minska den brutala tjuvjakten som dödar i snitt 100 elefanter varje dag. Kina har varit världens största marknad för legal elfenbenshandel och därför också en drivande faktor för tjuvjakten av elefanter i Afrika. Läs hela artikeln hos National Geographic här.

Även om vi tror att den illegala handeln fortfarande kommer att fortsätta i stor skala hoppas vi att denna lag kommer göra det svårare för brottssyndikaten att handla med elfenben. Vi hoppas också att detta, på sikt, leder till att efterfrågan minskar så att elefanter kan fortsätta vandra på vår planet som de redan gjort i miljoner år.

Vi önskar ett gott nytt år till elefanterna och allt annat vildliv!

 Team Wildhood