Idag meddelade Sydafrikas, Minister of Environmental Affairs, den officiella siffran över antalet tjuvjagade noshörningar under 2017.

Det är fortsatt skrämmande höga nivåer, total har 1028 noshörningar tjuvjagats i landet, detta visar på en liten minskning mot föregående år siffra på 1054 st. En oroande utveckling är att det även har rapporterats in fler fall av tjuvjagade elefanter i landet. Bakom den officella siffran döljer sig dock ett stort mörkertal av djur som inte hittats eller fall som inte rapporterats in till myndigheterna.

”Varje noshörning som tjuvjagas är en för mycket! Vi kommer inte ge upp förrän det är NOLL noshörningar, elefanter eller andra hotade arter som tjuvjagas. Vår insamling kommer fortsätta stöjda livsviktiga anti-tjuvjakts organisationer i områden där de gör som mest nytta” säger Wildhood Foundations grundare Filippa Tarras-Wahlberg.

Tack för ditt stöd!