Med en insamling på drygt 4 miljoner kronor lämnar vi ett helt fantastiskt 2019 bakom oss. Ett år som överträffat alla våra förväntningar och som bevisar att vi kan göra stor skillnad som liten organisation!

2019 var året då vår insamlingsmiddag för 100 gäster resulterade i över 3 miljoner kronor till den kvinnliga parkvaktstyrkan Akashinga. Dessa medel möjliggör nu för projektet att rekrytera och utbilda ytterligare 40 kvinnor som ska skydda större områden och fler elefanter i Lower Zambezi Valley, Zimbabwe.

2019 var året då vi ställde ut 55 träelefanter i verklig storlek mitt i Stockholm city för att visa hur många elefanter som faktiskt dödas varje dag. Våra elefanter lockade tusentals besökare, stort intresse från media och 35 skolklasser som följde med på guidade turer med våra parkvakter.

2019 var året då vi lanserade vår lilla elefant hos Apotek Hjärtat, samarbetade med Mini Rodini och presenterade kortfilmen Protecting Giants tillsammans med Dreams.

Vi gästade TV4 Nyhetsmorgon, publicerade en debattartikel i DN och deltog i ett seminarium i Sveriges Riksdag. Vi avslutade året med ett maffigt uppslag i DN som gav en ordentlig skjuts till julinsamlingen.

2019 var också året då vi för första gången tog med oss några av våra kära sponsorer till Afrika för att besöka arbetet i fält, två minnesvärda resor som vi snart gör om!

Att vi oavkortat kan donera hela vår insamling till arbetet i fält möjliggörs tack vare partners som hjälper oss att täcka kostnaderna för vår verksamhet. Under de senaste två åren har ett projektstöd från Svenska Postkodstiftelsen möjliggjort för oss att ha en på heltid anställd resurs som arbetat med insamlingen. Vi vill tacka för detta stöd som varit helt avgörande för de resultat som vi kunnat uppnå!

Vi vill också tacka vår kommunikationsbyrå KING, vår SEO-byrå Firstly och vårt tryckeri Aspuddens. Vårt kontor No18, vår resebyrå Lime Travel, vår revisionsbyrå RSM och vår mobiloperatör Vimla. Ett särskilt tack till Eriksberg Catering som hjälpt oss med förstklassig mat vid våra event och till Hatt et Söner som fyllt våra gästers glas med champagne.

Och sist men inte minst vill vi tacka alla er som bidragit till vårt arbete för att skydda vilda djur mot tjuvjakt och illegal handel. Varenda krona som ni donerat gör skillnad i kampen för en levande planet!

Nu tar vi sats inför ett nytt spännande år och vi vågar sikta på minst lika fantastiska resultat!

Stort tack för ert stöd 💚 Team Wildhood