24 timmars vandring

Igår påbörjade de kvinnliga parkvakterna en 24 timmar lång vandring från Victoriafallen i Zimbabwe söderut mot Lake Kariba.
24 maj, 2021

Igår påbörjade de kvinnliga parkvakterna en 24 timmar lång vandring från Victoriafallen vid gränsen mellan Zimbabwe och Zambia söderut mot Lake Kariba.

Kvinnorna har förberett sig i veckor för utmaningen som går via grusvägar och genom kuperad terräng. De nådde 18 km på mindre än 3 timmar och går i genomsnittlig hastighet på 6,6 km/h. Vid solnedgången hade de just passerat 50 km. Natten har varit klar med bra månsken och kvinnorna går fortfarande men i något lägre tempo. Rekordet som de ska försöka slå är 134,8 km. Följ deras vandring i våra Instagram stories.

Denna vandring görs årligen till förmån för deras arbete och i år samlar de in medel till ett nytt utbildningsprogram som ska ge barn på den afrikanska landsbygden möjlighet till skolstipendier. Parkvakterna som deltar i år är Petronella Chigumbura, Juliana Murumbi, Sithabile Muhlakula, Ratidzai Muyuni, Nyadzai Gume och Senzeni Munsaka.

Arkiv