71 nya parkvakter

71 kvinnor har just tagit examen som parkvakter och vi förstärker därmed skyddet av de vilda djuren i Zambezidalen. 
8 september, 2021

71 kvinnliga parkvakter har just tagit examen och vi förstärker därmed skyddet av de vilda djuren i Zambezidalen. 

Den sju månader långa utbildningen har inkluderat intensiv fysisk träning, medicinsk kunskap och första hjälpen. Kvinnorna har fått föreläsningar i uppförandekod, etik och brottsförebyggande åtgärder. De har gått en kurs i överlevnad och självförsvar, lärt sig spåra i vildmarken, hantera vapen och förhålla sig till farliga djur.

Många av kvinnorna kommer från fattiga byar där möjligheten till utbildning och sysselsättning är begränsad. Jobbet som parkvakt gör kvinnorna självständiga. De får en försörjning och ett självförtroende att fortsätta utvecklas mot en ljusare framtid.

Totalt 89 kvinnor är nu i tjänst för att skydda den biologiskt artrika Zambezidalen där Afrikas andra största elefantpopulation lever. De 71 nyutexaminerade parkvakterna är en milstolpe som tar oss ett steg närmare målet – en armé av 1000 kvinnor år 2026. Med din hjälp kan det bli verklighet. Läs mer och stöd arbetet här!

Arkiv