FN:s klimatrapport

Our world is on a fast track to climate disaster. Budskapet från FN:s Generalsekreterare var tydligt när han i veckan presenterande den senaste klimatrapporten om hur världen ska bekämpa de stigande temperaturerna.
6 april, 2022

IPCC-rapporten från FN:s klimatpanel understryker det akuta behovet av att skydda naturliga ekosystem och skog för att atmosfären ska klara av att absorbera växthusgasutsläppen som fortsätter att öka, främst på grund av att världens energisystem baseras på fossila källor och utsläpp från förstörda ekosystem. Enligt forskare är det ”nu eller aldrig” om vi ska undvika en klimatkatastrof som kommer drabba både människor och djur.

Tillsammans med våra partnerorganisationer i Afrika har vi som målsättning att skydda 12 miljoner hektar vildmark vid slutet av detta decennium. Den ytan motsvarar hälften av den skog som skövlas globalt årligen och varje hektar som skyddas idag gör skillnad för planeten och dess liv imorgon.

Arkiv