Noshörningens Dag

Noshörningen, som levt på vår jord i över 60 miljoner år, uppmärksammas idag på World Rhino Day.
22 september, 2022

Och den behöver all uppmärksamhet den kan få!  Ursprungligen fanns det 30 arter och idag återstår bara fem, det är bokstavligen en kamp mot klockan att rädda detta urtidsdjur från utrotning.

Under det senaste decenniet har 10 000 noshörningar dödats för sina horn i Afrika. Hornen, som är värda miljonbelopp, smugglas till framförallt Sydostasien där de säljs illegalt som statussymboler och inom traditionell medicin. Med bara drygt 20 000 djur kvar i det vilda är situation allvarlig.

Efter att ha dämpats något under pandemin har tjuvjakten i Sydafrika, där majoriteten av världens sista noshörningar lever, tagit fart igen. Under de första sex månaderna i år dödades 259 noshörningar vilket är 10 fler än samma period föregående år.

Wildhoods hundar arbetar tillsammans med parkvakter på utvalda hotspots för att skydda noshörningarna. Stöd gärna vårt arbete med en gåva!  

Arkiv