Family & Friends: Filippa T-W

Säg hej till Wildhood Family & Friends, en nyhet i våra sociala kanaler där du får träffa personer som på olika sätt bidrar till vårt arbete.
14 november, 2022

Vi kickstartar den första intervjun med Wildhoods grundare!

Namn: Filippa Tarras-Wahlberg
Gör: Wildhoods Grundare & Verksamhetschef
Favoritdjur: Myrkotte och Vårtsvin

Hur föddes idén till Wildhood Foundation?
Jag ville skapa en liten och effektiv organisation som verkligen gör skillnad för vilda djur, och där vägen från givaren till arbetet i fält är både kort och transparent. Jag blir oerhört illa berörd över hur naturen exploateras och förstörs och jag vägrar att sitta på åskådarbänken och bara låta det ske.

Vilken är din största inspirationskälla?
Utan tvekan de människor vars arbete Wildhood möjliggör och stödjer i fält! Att följa vilka positiva effekter deras insatser har för djuren, naturen och lokala samhällen motiverar mig att fortsätta kämpa för en levande planet, varje dag!

Varför är Wildhoods arbete så viktigt?
Att skydda biologisk mångfald är en av vår tids största och viktigaste utmaningar. Hela vår existens; vårt klimat och vår livsmedels- och vattenförsörjning står och faller på hälsosamma ekosystem. På bara 50 år har 70% av världens vilda djur försvunnit och vi bara måste vända den utvecklingen innan det är för sent.

Har du något mål du siktar mot?
Mitt mål är att Wildhood ska fortsätta växa, både sett till de medel vi samlar in och hur stora områden vi skyddar i Afrika. Inom de närmaste åren vill vi fyrdubbla de 1 miljon hektar vildmark som vi skyddar idag och sysselsätta 1000 kvinnliga parkvakter. Vi siktar högt och hoppas att våra givare är med oss på den resan!

Vilken är din häftigaste naturupplevelse?
Att krypa till sängs i tältet på parkvakternas camp, under en stjärnklar himmel, efter en dag full av äventyr och intryck är oslagbart. Ljuden från när vildmarkens nattdjur vaknar till liv och elefanternas trumpetande vid vattenhålen är den bästa godnattsagan jag kan tänka mig. 🐘

Arkiv