Family & Friends: Cassandra Rhodin

Hon har gått på patrull Akashinga och hennes företag Mini Rodini har donerat över en halv miljon kronor till vårt arbete för att skydda elefanter.
26 november, 2022

Namn: Cassandra Rhodin
Gör: Mini Rodini Founder & Creative Director
Favoritdjur: Giraff

Vad är inspirationen till och syftet med den nya 4 Elephants kollektionen?
Djur är och har alltid varit en stor inspirationskälla för mig. Jag vill använda de plattformar Mini Rodini har till att försöka samla ihop pengar och hjälpa till att sprida ett viktigt budskap.

Vilket är ditt starkaste minne från besöket hos Akashinga?
Att se allt som har byggts upp runt projektet kändes så hoppfullt och kul. Parkvakterna var så otroligt coola och inspirerande, att gå med kvinnorna i bushen och veta att det kan finnas både tjuvjägare och farliga djur men ändå känna sig säker i deras sällskap var mäktigt. Vi hamnade också öga mot öga med några lejon, det är ett starkt minne!

Vad är hållbar klädproduktion för dig?
Att producera kläder av hög kvalité som håller länge och gör så liten påverkan som möjligt på människor, djur och miljö.

Vilken är din häftigaste naturupplevelse?
En sensommar för typ 15 år sedan var det ett riktigt galet oväder i Stockholms skärgård. Jag var på min morfars pyttelilla ö i ytterskärgården och hamnade mitt i. Åskan kändes i hela kroppen och blixtarna lyste upp himlen som om det var dag en hel natt. Sällan har jag känt mig så nära moder jord.

Vad drömmer du om?
Förutom fred på jorden drömmer jag om att min man ska laga en god svamp-pasta till mig ikväll!

Läs mer om Mini Rodini 4 Elephants.

 

Arkiv