Våra aktiviteter 2019

Vi är alltid förundrade över bidragen och donationerna som görs under våra event. Tack så mycket för att du deltar och bidrar.

Läs mer om varje kampanj nedan och om du känner för att göra en donation kan du göra det här.

"Årets Julklapp"

I dagens DN (2019-12-19) har vi ett uppslag där vi ber om stöd till den utrustning som våra parkvakter behöver i fält. Varje dag dödas 55 elefanter för sina betar och parkvakterna riskerar sina liv för att skydda de vilda djuren. Vapen är en nödvändig del av utrustningen och används i första hand för självförsvar. Denna utrustning kostar pengar och du kan vara med och bidra! Varje krona vi samlar in går oavkortat till arbetet i fält: SWISH 1230230078 alt Plusgiro 827373-2. Stort tack till DN för uppslaget och till vår byrå KING för annonsen!

Våra julkort är här

Våra julkort är här och i år har vi tagit en paus från klassiska fotografier och låtit illustratör Jonas Andrén från Ephelant Studios teckna 3 unika motiv föreställandes några av de djurarter som vi älskar och skyddar; noshörningen, myrkotten och elefanten. Julen är en tuff tid för dessa vilda djur då tjuvjakten ofta ökar och i Jonas illustrationer tar djuren på sig parkvakternas uniformer för att skydda sina vänner mot tjuvjägare!

Mini Rodini 4 Elephants

Nu är Mini Rodini 4 Elephants här! En barnkollektion som stödjer vårt arbete för att skydda elefanter mot tjuvjakt och illegal handel. Insamlingen från den här kollektionen, dvs 20% av priset från varje sålt plagg, går oavkortat till den kvinnliga parktvaktsstyrkan Akashingha som vi stödjer med i Zimbabwe. Det här är ett fantastiskt exempel på hur goda krafter från världens olika hörn går samman för att skydda vilda djur! 

PROTECTING GIANTS

Häng med oss under några dagars arbete i Sydafrikas häftiga vildmark. Det är här vår insamling blir till action i kampen för att skydda några av vår planets mest ikoniska djurarter från tjuvjakt och illegal handel! Kortfilmen PROTECTING GIANTS följer med bakom kulisserna i arbetet där varje donation, liten som stor, gör skillnad. Vi är galet stolta över denna produktion som möjliggjorts tack vare vårt samarbete med Dreams.  

Vår elefant hos Apotek Hjärtat

Vår mjuka lilla elefant gör nu premiär hos Apotek Hjärtat där den säljs exklusivt i butik och online. Elefanten kostar 149 kr och hela överskottet från försäljningen går till vårt arbete för att skydda vilda elefanter mot tjuvjakt och illegal handel. Elefanten är tillverkad i en hållbar textilproduktion i samarbete med ANOTHER TEXTILE COMPANY. Den är gjord av 100% ekologisk bomull, har klimatkompsenserade transporter och en pappersetikett av återvunnen bomull.
Den här lilla elefanten gör skillnad för sina stora vänner!

55 Elefanter i Kungsträdgården

Vi har haft fantastiska dagar i Kungsträdgården fyllda med besökare som berörts av vårt budskap. Våra 55 elefanter har engagerat både stora & små och med en budget på 0 kr vill vi från djupet av vårt hjärta tacka dem som gjort detta projekt möjligt!  Tack till ITAB som tillverkat våra elefanter av bästa FSC-certifierade plywood i en miljövänlig och energieffektiv produktion på fabriken i Nässjö. Vi är extra stolta över att elefanterna är lokalt producerade i Sverige! 

Poker Racing for Charity

Vi är stolta över att fr.o.m. denna säsong vara en del av Poker Wallenbergs ”Racing for Charity” och därmed en av de ideella organisationer som projektet stöttar. Medan Poker och hans medtävlande kör sitt race på banan fortsätter vi vårt race för att stoppa den illegala handel med vilda djur med målet att rädda noshörningar, elefanter och andra hotade arter från utrotning i det vilda. Tack Poker, vi känner oss glada och hedrade över att få vara en del av detta fina initiativ! 

Wildlife Warriors Dinner Event

Vi är helt överväldigade av vår insamlingsmiddag där 100 speciellt inbjudna gäster tillsammans bidrog med över 3 miljoner kronor till Akashinga – den kvinnliga parktvaktsstyrkan som vi stödjer i Zimbabwe! Tack till Renée Nyberg och Peter Settman som ledde gästerna genom kvällens program och tack till LaGaylia Fraizer som bjöd på ett fantastiskt uppträdande. Vi var hedrade över att ha Damien Mander, grundare av International Anti-Poaching Foundation, i Stockholm för denna speciella och väldigt minnesvärda kväll.